Извършителят на въоръжения грабеж в магазин в Добрич е задържан

Полицията залови трима крадци. Те са извършители на зачестилите през последните седмици нападения над жени на улицата, както и на въоръжения грабеж в хранителен магазин в Добрич.

Извършителят на въоръжения грабеж в магазин в Добрич е задържан

След проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на Първо РУП Добрич са задържани С.Ш. на 28 години, В.А. на 31 години и М.С. на 26 години.


 

Te, в различно съучастие помежду си, са извършили 6 грабежа в град Добрич.

 

Четири от грабежите са на дамски чанти на жени, един грабеж е на дневния оборот от магазин за хранителни стоки, а един е въоръжен грабеж в магазин по ул.”Кирил и Методий”, извършен във вторник вечерта.

 

При проведените процесуално-следствени действия са намерени и иззети различни вещи, отнети при извършването на грабежите - дамски чанти, лични документи, мобилни телефони и др.

 

Тримата са привлечени като обвиняеми, задържани са с Прокурорско постановление за срок от 72 часа, като предстои разглеждане на постоянна мярка “Задържане под стража”. Работата по изясняване на цялостната им престъпна дейност продължава, съобщават от ОД на МВР - Добрич.

 

Добрич Онлайн припомня, че във вторник около 20.20 часа в хранителен магазин в централната част на Добрич, в гараж по улица "Кирил и Методий", точно срещу входа на магазин "Била", крадец насочил пистолет към 35-годишната продавачка. Приходите от деня били отчетени малко преди това и в касата имало единствено оборотни монети, около 20 лева на стотинки, към които обаче престъпникът не проявил интерес. Липсата на пари в касата вбесила крадеца и той произвел изстрел с пистолета в търговския обект и за да не си тръгне с празни ръце накарал уплашената жена да си даде личната чанта. В нея имало лични документи, дебитна карта и 20 лева.