Задържани са 5 шофьори с алкохол или наркотици в кръвта през уикенда

Всички лица са задържани за срок от 24 часа, образувани са полицейски производства по случаите

Задържани са 5 шофьори с алкохол или наркотици в кръвта през уикенда

На 9 декември, около 15:30 часа в град Каварна е спрян за проверка лек автомобил „Ауди“, управляван от 30-годишна жена. При последвалата проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, тестът отчита положителен резултат за употребата на амфетамин и метаамфетамин. 




На 10 декември, около 15:20 часа по околовръстен път на град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Рено“, управляван от 34-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, тестът отчита положителен резултат. 

На 10 декември, около 23:55 часа в град Тервел е спрян за проверка микробус „Форд“, управляван от 52-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,56 промила. 

На 11 декември, около 13:00 часа в с. Бранище, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Пежо“, управляван от 23-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, тестът отчита положителен резултат за употребата на канабис и метаамфетамин.  

На 11 декември, около 22:10 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Алфа“, управлява от 35-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,59 промила.