550 деца от община Генерал Тошево получават помощи за храна

Общата сума за учебната година е около 32 700 лв. Подпомагането на храненето на децата от подготвителните групи в детските градини и училищата,и на учениците от І до ІV клас е в изпълнение на министерско постановление от 20-ти декември 2010 г.

550 деца от община Генерал Тошево получават помощи за храна

Министерството на образованието осигури средства за подпомагане храненето на децата за календарната 2012 г. Със Заповед на кмета на Община Генерал Тошево беше назначена комисия с председател Георги Георгиев – зам. кмет, служители от финансова дирекция, отдел „Образование и култура”, директор на училище и представител на родителската общност, която разгледа подадените заявки за участие за подпомагане на храненето от директорите на детски градини и училища и разпредели осигурените средства за периода от 9-ти явуари до 30-ти май 2012 г.



Директорите са заявили за участие в дейността 219 деца от трета и четвърта предучилищни групи на детските градини, 15 деца от ОУ „Й. Йовков”, с. Спасово и 515 ученици от І до ІV клас на училищата на територията на общината. За 93 учебни дни, беше разпределена сумата от 32 695,08 лева или по 0,47 лева на дете на ден за осигуряване на закуска, мляко, плодове и зеленчуци, и подпомагане на обедното хранене на учениците от І до ІV клас, обхванати в целодневна организация на учебния ден.


Подпомагане на храненето ще получават само присъстващите в подготвителните групи деца и присъстващите в клас ученици. Директорите на детски градини и училища се задължават през периода да водят аналитична счетоводна отчетност за получените и изразходвани средства, и в края на всеки календарен месец да представят месечен отчет до финансиращия орган.