Студенти от ВУМК - на престижно състезание по мениджмънт в туризма

Отбор от четирима български студенти ще вземе участие в международното състезание European Mise en place cup между Европейските висши училища по мениджмънт в туризма, съобщават от Висше Училище Международен Колеж - Добрич.

Студенти от ВУМК - на престижно състезание по мениджмънт в туризма

Отбор е единственият от България, поканен на състезанието, което започва утре в  Амстердам, Холандия.


 

Тимът се състои от Мария Христова (Враца), Фетия Ахмедова (Шумен), Димитър Йорданов (Пловдив) и Гочо Господинов (Бургас) - второкурсници в съвместната специалност  по Хотелски мениджмънт във ВУМК (Висше училище Международен колеж) и Cardiff Metropolitan University (Университета Кардиф Метрополитан, Великобритания).  


Съревнованието е едно от най-престижните в туристическата индустрия, което дава уникална възможност на най-добрите студенти от цяла Европа да премерят сили и да представят своята държава. Тази година, освен от България в състезанието ще вземат участие над 30 студентски отбора от около 10 държави - Швейцария, Австрия, Франция, Холандия, Германия, Чехия, Испания, Велокобритания и др.

 

За да достигнат до първото място, студентите трябва да се състезават в три кръга, които включват: заснемане на тематичен видео клип, в който младежите от всеки тим трябва да представят себе си, страната си и училището, от което идват, клипът бе изпратен до организаторите още преди заминаването на студентите; разработване на проект на тема „Жената като икономически фактор в туризма“ и трети кръг, в който ще бъде поставена задача, която все още се държи в тайна. Допълнително задание на студентите, спуснато от техния преподавател бе, като едни истински мениджъри,  да намерят частично финансиране на своето участие.

 

„Смятаме, че ще защитим репутацията на България. В състезанието ще участват и едни от най-добрите швейцарски училища по туризъм, пред които очаквам, че ще се представим достойно. Желаещите да ни подкрепят, могат да намерят информация във Фейсбук страницата ни - EMCup2012_IUC” – споделя Димитър Йорданов, участник в състезанието.