Кметът покани турски фирми за участие в селскостопанските форуми в Добрич

Детелина Николова и екипът й се срещнаха с новия Генерален консул на Турция в Бургас Джем Улусой.

Кметът покани турски фирми за участие в селскостопанските форуми в Добрич

Гостът подчерта, че е впечатлен от природните дадености и развитието на България. Кметът Николова запозна дипломата с културните и икономически възможности на Добрич. Тя информира за създадените международни партньорства, сред които е и сътрудничеството с турската община Къркларели. Добрич е побратимен на турския град от 1993 г.


 

В рамките на това партньорство са реализирани културни и образователни проекти, с участието на деца и ученици от добрички училища и ясли. През 2011 година Община Добрич партнира на Къркларели в проект за изграждане на скаутски лагер на побратимените градове. В проекта са участвали скаути от всички побратимени градове на турския град, сред които е и Добрич.

 

Нашият град бе представен от скаути от клуб „К -7”, които се включиха във всички инициативи, обучения и състезания. Добричките скаути се срещнаха и с кмета на град Къркларели. По време на срещата днес са обсъдени и възможностите на съвместната оперативна програма „Черноморски басейн”, която е насочена към постигане на по–силни регионални партньорства и сътрудничество между черноморските държави.

 

В края на срещата Кметът Детелина Николова отправи покана до турски фирми за участие в селскостопанските форуми, които се провеждат в Добрич.