Най-добрите производители на домашно вино награди Община Добрич

Конкурсът се проведе в три категории – бяло, розе и червено вино

Най-добрите производители на домашно вино награди Община Добрич

Добро вино се прави с добри помисли и от добри хора, с майсторлък и любов. В тазгодишното издание на конкурса, посветен на добруджанското вино и обявен по традиция от Община Добрич, бяха включени 60 вина. Конкурсът е за най-добро и  качествено домашно вино - лично производство, реколта 2022 година. 




„Царят на лозата“ кметът на Община Добрич Йордан Йорданов връчи грамотите на отличените.

В категория розе третото място е за Георги Бориславов Георгиев. Второто място Искрен Йорданов Ничев, най-доброто вино според журито в категория розе е дело на Валентин Йорданов Ничев, който пожела на всички присъстващи пълна с емоции година, берекет и преди всичко здраве.


В категория бяло вино третото място беше отредено за Райчо Димитров Райчев. Атанас Иванов Кондов взе наградата за второто място. А най-доброто бяло вино е производство на Гичо Георгиев Гичев.


В категория червено вино третото място зае виното на Стоян Драгнев Иванов, втора награда получи Георги Михайлов Михайлов. Тази година призът за най-добро червено вино получи Галина Вълчева Георгиева, която беше обявена за „кралица на виното“.



Организаторите на конкурса Община Добрич благодарят на всички участници за отзивчивостта да се включат в надпреварата.

Наздраве!