Министерството на туризма отдава 23 плажни ивици под наем

В съответствие с обявеното през месец декември от Министерството на туризма намерение за стартиране в периода януари-февруари 2023 г. на подготовката на летен сезон 2023 г. чрез откриването на търгове за отдаване под наем на морски плажове, са изготвени двадесет и три тръжни процедури за отдаване под наем на морски плажове

Министерството на туризма отдава 23 плажни ивици  под наем

В Добричка област под наем се отдава плаж Иканталъка 1. Началната тръжна цена, посочена в обявата е 12 379 лв.  без ДДС, а срокът е 5 години. Търгът ще се проведе на 17.03.2023 г. от 13:00 часа в сградата на Министерството на туризма.




Процедурите ще се извършват по реда на Правилника за прилагане на Закона за държавната собственост във връзка със Закона за устройство на Черноморското крайбрежие за отдаване под наем на обекти – изключителна държавна собственост, обособени части от крайбрежната плажна ивица, представляващи морски плажове, които се намират в областите Добрич, Варна и Бургас.

С цел защита на обществения интерес и гарантиране на законосъобразното провеждане на тръжните процедури, като наблюдатели на провеждането на заседанията ще бъдат поканени представители на МВР, ДАНС и КПКОНПИ.