Честито на печелившите: Хиляди свищовски дипломи се оказаха менте

Хиляди дипломи, издадени от Стопанската академия в Свищов, се оказаха невалидни. Това потвърдиха от Министерството на образованието, съобщи Нова тв.

Честито на печелившите: Хиляди свищовски дипломи се оказаха менте

Проблемът засяга всички официални документи, на които ректорът на университета доцент доктор Величко Адамов фигурира с титлата "професор".


 

 

Работата е там, че ректорът на Стопанската академия Величко Адамов получава почетна титла "професор" едва през есента на миналата година от румънски университет. Дотогава той е издавал хиляди дипломи и академични справки.

 

 

След случай на сигнал в от чужбина на нелегална диплома, издадена от Академията, от министерството са предупредили за порочната практика и тя е преустановена.

 

Студентите, които имат такива дипломи, трябва да се обърнат към университета и да изискат тяхната подмяна.

 

 

Същевременно от Стопанската академия в Свищов днес отрекоха да има проблем с дипломите. Те съдържали всички необходими реквизити, а отсъствието или наличието на титлите не можело да опорочи документа.

 

От висшия институт не уточниха броя на издадените дипломи и академични справки с некоректния подпис на Величко Адамов. По груби сметки на преподаватели става дума за поне 2 хиляди дипломи, издадени в нарушение.