От началото на май Зоопаркът в Добрич ще има 24-часови гледачи

Това решиха днес общинските съветници на редовната сесия, по предложение на директора на Центъра за защита на природата и животните

От началото на май Зоопаркът в Добрич ще има 24-часови гледачи

На днешното заседание на ОбС зам.-кметът „Устройство на територията“ инж. Пенчо Керванов внесе предложение за приемане на Правилник за изменение и допълнение, чрез който ще има реорганизация на част от устройството на зоо-центъра. Мотивите за промените са, че дейността на предприятието ще бъде по-качествена и ефективна.




Директорът на Парка Християн Христов предлага отделянето на двете досегашни дейности на Центъра за защита на природата и животните – зоо-центъра и приюта за бездомни животни. 

Директорът на предприятието предлага и прекратяване на договора с охранителната фирма, с която работи. При спирането на услугите от външна фирма, ще се отвори повече място за гледачи в зоопарка, които ще наблюдават обекта денонощно, грижейки се за животните. В обекта на ОП „ЦЗПЖ“ ще се осигури постоянно присъствие на служители, 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. 

Идеята на Христов е, че по този начин той ще има преки правомощия над служителите, които пък от своя страна ще могат да работят с животните и да предотватяват здравословни проблеми, които основно възникват нощно време.

С предложените промени Паркът ще си осигури 24-часови гледачи, работник за поддръжка на зелените площи и целодневни зооинженер и ветеринарен лекар.

Необходимите средства за подобренията са на стойност общо 102 620 лв.  

Предложението е прието от всички общински съветници. Промените ще влязат в сила на 1 май тази година.