СТАРТИРАТ ДЕЙНОСТИТЕ ПО РАЗРАБОТВАНЕ НА НОВАТА СТРАТЕГИЯ ЗА ВОДЕНО ОТ ОБЩНОСТИТЕ МЕСТНО РАЗВИТИЕ НА МИГ ДОБРИЧКА

Територията на МИГ Добричка, съвпадаща с административните граници на община Добричка, получи пореден шанс да разработи своята нова Стратегия за водено от общностите местно развитие

СТАРТИРАТ ДЕЙНОСТИТЕ ПО РАЗРАБОТВАНЕ НА НОВАТА СТРАТЕГИЯ ЗА ВОДЕНО ОТ ОБЩНОСТИТЕ МЕСТНО РАЗВИТИЕ НА МИГ ДОБРИЧКА

Предстоящите дейности по изготвяне на Стратегията включват и масирана информационна кампания, включваща срещи, семинарии, конференции и обществени обсъждания. Основната цел на кампанията е да представи подхода Водено от общностите местно развитие (ВОМР) и възможностите, които Стратегията може да предложи на хората, които живеят и/ или работят на територията на МИГ-а. 




На информационни срещи с местната общност ще бъде консултирана подготовката на Стратегията. За да може тя да отрази по-пълно и точно исканията на местното население, е необходимо в тези обсъждания да се включат максимален брой земеделски производители, предприемачи, търговци, граждани, НПО… всички, които са съпричастни към местното развитие и биха желали да допринесат за това, имат идеи и искат да се възползват от европейски средства. Направените предложения ще намерят място в проект на Стратегия, който ще бъде представен за публично обществено обсъждане. Там хората ще могат да дискутират и променят предложеното, така че да стане тяхна Стратегия и да я приемат като своя програма за развитие на района си.

Екипът на местната инициативна група ще разчита на съдействие и активност от страна на местните хора, за да можем заедно да изготвим, и в последствие да изпълним успешно, още една качествена Стратегия, съобразена изцяло с нуждите, възможностите и ресурсите на нашата територия.

Стартираме с 10 информационни срещи, по следния график:

Дата:Час:        Населено място:

06.0410:00с. Карапелит

10.0410:00с. Царевец

12.0410:00с. Полк. Свещарово

13-0410:00с. Житница и с. Черна

19.0412:00с. Смолница

20.0413:00с. Победа

21.0410:30с. Стефаново

25.0410:30с. Стефан Караджа

26.0411:00с. Божурово

28.0410:00с. Паскалево

Информационните мероприятия са открити за всички, които проявяват интерес към дейностите на Местната инициативна група.

Актуален график с датите на предстоящите информационни събития  ще бъде публикуван на сайта на МИГ Добричка www.mig-dobrichka.org.