2890 лв. са събрани от благотворителния концерт „Рок вечер за Марти“ на шабленската група „Фара Бенд“

На 15 април благородна кауза събра шабленци и гости на региона пред сцената в Градския парк. „Рок вечер за Марти“ бе името на благотворителния концерт, изнесен от местната група „Фара Бенд“ и подкрепен от Община Шабла.

2890 лв. са събрани  от благотворителния концерт „Рок вечер за Марти“ на  шабленската група „Фара Бенд“

Събитието е част от поредица инициативи, чрез които хората с широки сърца от Североизтока застават до семейството на 3-годишния Марти от Каварна, който страда от тежко заболяване със скъпо струващо лечение.




Концертът започна с наелектризиращ 30-минутен сет от хитове, в изпълнение „Фара Бенд“.

Групата в състав  Георги Несторов (ритъм китара и вокал) и Траян Несторов (соло китара), Зорница Захова (клавир и вокали), Калоян Николов (бас китара), Валентин Иванов (барабани), Десислава Донева (вокал),   неколкократно благодари на  всички, които са съпричастни към каузата, и напомни, че музиката свързва, но онова, което истински и универсално обединява, е човечността.

Ветераните от групата поканиха до тях да застанат и редица малки шабленски певци. Рая Христова от IV клас изпълни песента "Истина" на Милена в акустичен съпровод на Жоро Несторов. Дебют на рок-сцената направи още третокласничката Велизара Калчева с "Я свободен" на руската група „Кипелов“. Вокална формация "Славейчета" към Общински детски комплекс – Шабла се представи с песните „Детство мое“ и „Две кебапчета крилати“. Своя интерпретация върху композиция на „Manowar“ представи и нашият съгражданин Андон Донев, който понастоящем живее във Варна и свири в прогресив-метъл групата „Painout”.



Общата сума на приходите от концерта е 2890 лв., която ще бъде предадена на семейството на Марти и ще бъде използвана за завършване на неговото лечение.

Със средства за осъществяване рекламата на концерта за каузата дадоха своя дан и фен-клуба на ЦСКА в Шабла.