Стартира фотоконкурс на тема "Туризъм, културно наследство и творчество"

Международният фотоконкур цели популяризиране креативните туристически дестинации на страните и регионите от Черноморския басейн: Тбилиси и Гори – Грузия, област Добрич – България и област Николаев – Украйна

Стартира фотоконкурс на тема "Туризъм, културно наследство и творчество"

Според регламента на конкурса снимките трябва да отразяват  традиционни занаяти, гастрономия и вино, социални практики, ритуали и празнични събития, сценични изкуства, знания и практики, свързани с природата и вселената, местни художествени изкуства, арт занимания и други.




Предпочитание ще се дава на снимки, които показват не само богатите ресурси и красивите пейзажи на региона, но и  взаимодействието между туристи и местната общност. Освен това снимките могат да представят Черноморския басейн с неговото съвместно природно и културно наследство.

Всеки, който желае, може да участва в конкурса. Изпратената снимка трябва да бъде направена от участника в конкурса, а всеки участник може да изпрати не повече от 5 снимки.  Ще се приемат и снимки, направени с мобилен телефон.

Конкурсните снимки трябва да бъдат изпратени  на bsbphotocontest@gmail.com, с копие до eureka@mail.bg. Като в имейла трябва да има данни, на английски език  име и фамилия на фотографа, е-mail, мобилен телефон, наименование на снимката, кратко описание на снимката, място на заснемане и ден и час на заснемане.

Срокът за изпращане на снимките е до 22 май 2023 г. Печелившите фотоси ще бъдат обявени на 30 май 2023 г.

Конкурсът предвижда отличия за общо 9  фотографа (по трима от всяка страна).