Полицията задържа трима души с наркотици. Двама от тях са шофьори

Всички лица са задържани за 24 часа

Полицията задържа трима души с наркотици. Двама от тях са шофьори

На 18 април, около 11:10 часа по пътя Добрич - Силистра в района на с. Ловчанци е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 44-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, тестът отчита положителен резултат за употребата на кокаин.  По случая е образувано бързо полицейско производство.




По-късно, около 15:15 часа в с. Преселенци полицията спира за проверка лек автомобил „Мазда“, управляван от 26-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, тестът отчита положителен резултат за канабис. При последвалите процесуално-следствени действия в имот, обитаван от 26-годиния мъж, е установено изсушено растение от рода на конопа. При отделяне на листната маса на растението е установено, че същата е с тегло 36,75 грама. Работата по случая продължава.

На същия ден, около 19:00 часа е извършена проверка на 31-годишен мъж. В него е установено бяло кристално вещество с тегло 0,23 грама, реагиращо на амфетамин. По случая е образувано бързо полицейско производство.