Каварна рекламира алтернативния туризъм на изложение в Русе

Община Каварна ще участва в първото международно туристическо изложение CrossTour Fair, посветено на алтернативния туризъм, което ще се състои в Русе от 26 до 30 януари.

Каварна рекламира алтернативния туризъм на изложение в Русе

Събитието се организира от Бизнес центъра за подпомагане на малки и средни предприятия в крайдунавския град. Освен концертния туризъм, който е с близо десетгодишна традиция, общината ще рекламира орнитоложки, опознавателен, културно-исторически и конгресен туризъм.



Акцентът на изложението ще падне върху развитието и промотирането на алтернативния туризъм на Придунавските региони на България и Румъния. На събитието ще присъстват Министерствата по туризъм на България и Румъния; туроператори, хотели и общини от Придунавските региони на двете държави, асоциации от Сърбия и Чехия, туроператори от Словения и Нидерландия; лектори от Германия и Нидерландия.

 

Едновременно с туризъм изложението и брокерското събитие в хотел „Рига” в Русе ще се провеждат презентации на туристическите продукти на определени региони, които са заявили желание за участие и презентации на важни теми като тенденции в екологичен, приключенски, исторически туризъм, създаване на успешни туризъм продукти в Придунавските региони на България и Румъния и др.