Три кражби в областта за последните дни

В два от случаите, след оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия, са установени и задържани извършителите на кражбите

Три кражби в областта за последните дни

На 10 юни е получено съобщение за извършена кражба от избено помещение на територията на кв. „Балик“ в Добрич. Полицията установява, че за времето от 20:00 часа на 9 юни до 08:00 часа на 10 юни, чрез взлом на входна врата, неизвестен извършител е проникнал в помещението. По данни на тъжителя е извършена кражба на 5 броя ръчни електрически инструмента. От проведените ОИМ и ПСД е установен извършителят на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 28-годишен мъж. Вещите обект на посегателството са установени и иззети по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство.




Два дни по-късно, около 07:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Пор. Кърджиево. По данни на тъжителя е извършена кражба на сумата от 300 лева, аудио и видео техника. От проведените незабавни ОИМ и ПСД е установен извършителят на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 27-годишен мъж, известен на МВР. Вещите обект на посегателството са установени и иззети по надлежният ред. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На същия ден, около 17:20 часа на полицията е сигнализирано за извършена кражба от частен имот на територията на град Каварна. В хода на работа е установено, че неизвестен извършител е проникнал през прозорец в къщата. По данни на тъжителя е извършена кражба на сумата от 225 лева, мобилен телефон и аудио система. По случая е образувано досъдебно производство.