Общинските съветници додоха съгласие общината да кандидатства за ремонт на ученическото общежитие

Извънредно заседание на Общински съвет – Добрич се проведе днес. Сесията беше свикана след постъпило искане от заместник-кмета Росица Йорданова

Общинските съветници додоха съгласие общината да кандидатства за ремонт на ученическото общежитие

Съветниците  дадоха  съгласие за кандидатстване с предложение за изпълнение на инвестиция „Основен ремонт и реконструкция на сградата на Център за подкрепа за личностно развитие – Ученическо общежитие гр. Добрич“ по Национален план за възстановяване и устойчивост. Максималният размер на инвестицията трябва да е 6 млн. лева, като финансирането е безвъзмездно.




В момента е отворена процедура за кандидатстване чрез подбор на предложения за изпълнение на инвестиции „Ремонт и рехабилитация на общежития в системата на училищното образование“, като допустимите дейности са основен ремонт, реконструкция, основно обновяване на общежитие в системата на училищното образование; доставка и монтаж на оборудване и обзавеждане за сградите/помещенията на общежитие в системата на училищното образование.

Центърът за подкрепа за личностно развитие - Ученическо общежитие - гр. Добрич е публична общинска собственост с капацитет над 700 човека. През годините са извършвани само вътрешни козметични ремонти за сметка на бюджета на общежитието. От общо пет етажа, обитаеми са само два - трети и четвърти.