102-годишна жена заведе гражданско дело срещу Петър Волгин

102-годишна жена от Лом е завела гражданско дело срещу водещия на БНР Петър Волгин заради негов пост във фейсбук за Народния съд

102-годишна жена заведе гражданско дело срещу Петър Волгин

Тя е възмутена от пост във фейсбука на Волгин от 1-ви февруари, в който той заявява:




"Достатъчно е да погледаш само десетина минути някой нахален и неумен богаташ като Хампарцумян, за да разбереш защо е трябвало да има Народен съд".

В исковата си молба жената разказва, че мъжът ѝ, тъкмо завърнал се от фронта в Македония, бил привикан в кметството и никога повече не бил видян. Тя остава сама с малкия им син. По време на комунистическия режим двамата живеят тежко, на сина й не е позволено да учи висше образование, семейството е считано за "враг на народа", спряна е пенсията на тъста на изчезналия, а тя и семейството й са следени от Държавна сигурност.

Жената претендира 1000 лв. от Волгин за непозволено увреждане. Искът ѝ е 5001 лв, но е предявен частично, защото тя казва, че не може да си позволи държавната такса от 4% върху цялата сума.

Делото ще се гледа в Софийския районен съд.

Политикът от ДБ-ПП Манол Пейков обявяви кампания за покриване на разходите по делото и евентуално предявяване на иск в по-сериозен размер, съответен на моралната щета.

Пари могат да бъдат преведени по следната сметка:

Фондация "Манол Пейков и приятели"

Търговска банка Д АД

IBAN: BG09DEMI92405000310141

или Paypal: manolpeykov@yahoo.com

Основание: За гражданското дело срещу Волгин

Адвокатът на 102-годишната жена е готов да заведе колективен иск срещу Петър Волгин, в който може да се включи всеки, който пряко или косвено е пострадал от действията на Народния съд.