Първа земляческа среща в село Великово

Над 150 души от страната и от чужбина се събраха в селото

Първа земляческа среща в село Великово

Основният инициатор за провеждането на първата по рода си земляческа среша Георги Денев, бивш кметски наместник и председател на инициативния комитет, разказа историята на селото, като започна с думите, че „Земята на село Великово е част от земята на Златна Добруджа. Благодаря, че днес сме тук заедно и съпреживяваме тази несравнима с нищо друго земляческа среща“. На финал благодари на общинското ръководство за подкрепата, която е оказана за осъществяването на празника. 




Сред гостите на веселото и многолюдно тържество бяха кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров, зам.-кметът Румен Мунтянов, общински съветници и местни арендатори. Градоначалникът Валентин Димитров се обърна с поздрав към всички присъстващи, като им пожела здраве, благополучие, настроение и допълни, че няма нищо по-велико от това, да се връщаме винаги към своите корени, защото това преди всичко ни прави българи.  

Домакините бяха подготвили богата фолклорна  програма. Тя започна с изпълнения на децата от ЦПЛР – Център за работа с деца, последваха изпълнения на Преслава Галинова от НЧ „Стефан Караджа 1942“ с. Малина, след което кръшните хора продължиха под съпровода на формация  „ЧАР“ гр. Генерал Тошево.