Дайте мнението си за добруджански туристически продукт

Започна подготовката на партньорски проект „Пъстрото лице на Добруджа” по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Подкрепа за развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите”, Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013, Приоритетна ос 3: „Устойчиво развитие на туризма”.

Дайте мнението си за добруджански туристически продукт
Проектът включва общините Добрич, Добричка, Каварна и Балчик. Водеща организация е общината в областния град. Максималната продължителност на проекта е 24 месеца.
 
Конкретните цели на схемата са: подкрепа за дестинации със значителен туристически потенциал, популяризиращи природното, културно и историческо наследство; икономическа диверсификация на съответната територия или регион и намаляване на териториалната концентрация на туризма; насърчаване на предлагането извън сезона, намаляване на сезонността и увеличаване на заетостта на легловата база; привличане на нови пазарни сегменти за специфичните регионални продукти и използване на потенциалното търсене на вътрешния пазар; използване на ефективни съвременни средства и техники за достигане до туристическите пазари.
 
По проекта ще бъде разработена концепция за развитие на регионалния туристически продукт. Процесът на дефиниране на този продукт включва участието на заинтересованите страни като граждани, туристи, организации и фирми свързани с туризма. Във връзка с това, на сайтовете на общините, включени в проекта, е публикувана за попълване анкетна карта, в която всеки може да изложи виждането си по темата.