Румяна Халачева представя „Дълбините на душата“ и „Дълбините на древността“

На 27 юни 2023 г. /вторник/ от 18.00 ч. в библиотеката, писателката Румяна Халачева ще представи пред добричката публика двете си книги „Дълбините на душата“ и „Дълбините на древността“

Румяна Халачева представя „Дълбините на душата“ и „Дълбините на древността“

Вторият роман на Румяна Халачева „Дълбините на душата“ е продължение на издадения за първи път през 2018 г. „Дълбините на древността“, преиздаван четири пъти. Книгите съдържат ценни житейски и духовни знания, поднесени увлекателно за търсещия истинското знание човек, от тайните на древността до матрицата на глобалния съвременен свят, със силен положителен и просветляващ съзнанието заряд“. По думите на авторката „Това са дълбоки книги за мислещи и пробудени хора, осъзнали, че духът управлява материята (а не обратното) и търсещи как да събудят силата си“. 




Румяна Халачева е завършила Математическа гимназия „Иван Гюзелев“ в гр. Габрово и ВИНС „Димитър Благоев“ в гр. Варна. След дипломирането си заема ръководни длъжности в няколко български и чуждестранни фирми във Варна и София. През този период пламва желанието и за духовни знания. Романът "Дълбините на древността" е писан в продължение на пет години и редактиран още две. Авторката не бърза да го завърши, а следва знаците и подсказките в живота си. Пишейки, мечтае за възраждането на българския дух. През 2021 г. Румяна Халачева издава продължение на първата си книга със заглавие "Дълбините на душата".

Роман за българския дух; за силата на любовта и прошката; за Божествената същност на всеки от нас, която ни дава възможност да променяме себе си и света. Съществуват ли начини да запазим здравето си и да удължим младостта? Накъде върви България и какво се случва в глобалната "матрица"? Какво е предопределението на българския народ и можем ли да променим съдбата си? Как да използваме силата на мисълта? Какво бъдеще очаква България и света и можем ли да му въздействаме?

"Дълбините на древността"

Една съвременна жена решва да пътува сама на изток, за да намери себе си и своето предназначение. Пътешествайки през различни държави и срещайки се с необикновени хора, тя осъзнава, че всъщност търси изгубения през вековете Български дух. Романът е изпълнен с истински герои, случки и разговори. Той ни напомня, че родовата памет не умира. От нас зависи да събудим силата и доблестта на предците и да сътворим новото българско възраждане...