Клиентите на дигиталните услуги на ЕНЕРГО-ПРО трайно се увеличават

Услугата онлайн плащане на сметки за електроенергия чрез виртуалния ПОС терминал на ЕНЕРГО-ПРО се е утвърдила като предпочитано средство за разплащане на клиентите

Клиентите на дигиталните услуги на ЕНЕРГО-ПРО трайно се увеличават

За последните две години ползващите услугата са се увеличили почти двойно, като към днешна дата транзакциите са близо 25 хиляди месечно. Достъпността на Виртуалния ПОС терминал от всяко електронно устройство с интернет свързаност като компютър, лаптоп, таблет, телефон позволява онлайн плащането на сметките за електроенергия да се извършва удобно и за секунди. Разплащането с карта през интернет е все по-често търсено от клиентите улеснение, като така отпада необходимостта от физическо посещение в офис или партньор на компанията.




Данните на компанията показват, че с над 52% е нараснал броят на битовите потребители за година и половина, пожелали да получават фактура по електронен път от енергийната компания. С цел запазване на сигурността на клиентите е важно те да следят тези документи да пристигат от официалните електронни адреси с интернет домейни на ЕНЕРГО-ПРО. Кампанията за актуализация на клиентски данни на ЕНЕРГО-ПРО, която е активна на интернет страницата на компанията, е отчела от началото на годината 8200 нови попълнения на имейли/телефони за контакт на клиенти в системата. 1470 средно месечно е броят на заявките за актуализация през електронния портал. 

Дигиталните канали с информация и услуги за клиентите са събрани на едно място във Виртуалния център за обслужване на клиенти на ЕНЕРГО-ПРО, достъпен през бутона MyENERGO-PRO на началната страница.