ОбС реши: Съфинансиране за изграждане на физкултурен салон на ОУ "Хан Аспарух"

На 13 юни 2023 г. Община град Добрич подаде проектно предложение по Годишна програма за поддържане, ремонт, и реконструкция в държавните и общинските училища, финансирана от Министерството на образованието и науката

ОбС реши: Съфинансиране за изграждане на физкултурен салон на ОУ "Хан Аспарух"

На днешната сесия на ОбС зам.-кметът Росица Йорданова предложи съфинансиране на проект за изграждане на нов физкултурен салон на ОУ „Хан Аспарух“ в случай, че проектът е спечелен от училището.




Към настоящия момент, училището е единственото на територията на града без физкултурен салон. Спортните дейности на учениците се осъществяват в пригодена учебна стая и спортна площадка в двора на училището.

Проектното предложение предвижда да се изпълни проектиране и строителство на малък физкултурен салон на територията на основно училище „Хан Аспарух“, като целта е да се създадат условия за нормално провеждане на учебните часове по физическо възпитание и спорт.

Допустимото максимално финансиране от Министерството на образованието и науката за физкултурен салон е до 1 300 000 лева с ДДС. Могат и да бъдат представени проектни предложения с по-висока стойност, като средствата, надвишаващи максимално допустимите, се осигуряват като съфинансиране от страна на кандидата. 

Общинските съветници се съгласиха, в случай че проектът е спечелен от училището в Добрич, да бъдат предоставени допълнително 87 453,08 лева за изграждането на нов физкултурен салон.