Начкови поискаха оставките на Борисов и Цветанов

Жертвите на полицейско насилие от Мировяне поискаха оставката на вътрешния министър Цветан Цветанов. Семейство Начкови добави, че очакват оставки на висши ръководни кадри в МВР, а прокуратурата да се самосезира за случая. Дъщеря им пък от своя страна поиска оставката на премиера Бойко Борисов. След поредната лъжа на Борисов, че ще се заеме със случая и се опита да ни заблуди с някакви наказания искаме и неговата оставка, категорична бе Ралица Начкова.

Начкови поискаха оставките на Борисов и Цветанов
По време на специална пресконференция днес Петър и Малина Начкови обявиха създаването на Граждански комитет, който да поеме случаите на насилие над български граждани от всякакво естество. Желаещите да се присъединят към инициативата може да го направят в социалната мрежа Facebook, където Начкови щели да публикуват информация за действията на комитета.

Семейството от Мировяне бе задържано при специализирана полицейска операция, в която участвали около 20 маскирани служители на СДВР.  Полицаите действали по сигнал за съхранение и разпространение на акцизни стоки без бандерол. В дома им обаче са намерени само пет кутии. По-късно Начкови бяха освободени от ареста и заявиха, че срещу тях е упражнено полицейско насилие.

Начкови бяха категорични, че няма да приемат повече каквито и да било извинения от страна на властимащите и на МВР, защото не им вярват.