Програма „Достъп до информация“ определи първо място на община Крушари в област Добрич

За единадесета поредна година Програма „Достъп до информация“ измери прозрачността на 562 министерства, агенции, централни администрации, областни и общински администрации

Програма „Достъп до информация“ определи първо място на община Крушари в област Добрич

В рейтинга на активната прозрачност на институциите за 2022 община Крушари е на 1-во място в област Добрич и на 4-то сред всички общини в България.




Осигурената публичност на информацията нареждат община Крушари на 5-то място в България сред наблюдаваните 562 администрации.

Индикаторите, по които всички администрации се оценяват, са свързани с публичността, осигурена чрез техните официални интернет страници, комуникацията, свързана с достъп до обществена информация, пълнота и обем на предоставяните данни по запитвания и др.

Наблюдавани показатели са проекти на нормативни актове, общински наредби, публични регистри и поддържането им в актуално състояние, публикуване на отчети на местната власт, годишни (ежемесечни и тримесечни) финансови отчети, актуалност на секция „Профил на купувача“, свързана с обявяването и провеждането на обществени поръчки.