Времето днес

Днес времето над страната ще бъде облачно. В северозападните райони, Предбалкана, по високите полета на Западна България и в централната част от Дунавската равнина ще вали сняг. В крайните южни райони от страната, по-голямата част от Горнотракийската низина и по Черноморието все още ще вали дъжд, който през нощта, с активизирането на валежите, ще започне да преминава в сняг.

Времето днес

Ще духа слаб и умерен вятър от северната четвърт, с тенденция на усилване. Температурите ще са почти без дневен ход, към 14 часа ще бъдат между минус 1 и 4°, в източните райони до 6-7°, в София около 0°.


 

Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за месец януари - през деня няма да се променя съществено.

Над планините ще е облачно, мъгливо и ще вали сняг, в западната част на Стара планина - най-обилен. Ще духа умерен и силен вятър от изток-североизток, което ще е причина за образуване на навявания и преспи по проходите. Активизиране на валежите и в останалите планини от страната ще има през нощта. Максимална температура на 1200 метра - около минус 1°, на 2000 метра - около минус 6°.

 

По Черноморието ще вали дъжд. Ще духа източен-североизточен вятър, все още до умерен. Максимални температури - между 4 и 7°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето - около 3 бала, с тенденция да се усили още.