Графити артист преобразява автобусна спирка и фасадата на Медицинския център в Генерал Тошево

В рамките на няколко дни майстор на спрея създава уникални арт-композиции. Едната вече е готова – тя се намира на автобусна спирка в града, а другата в момента е в процес на рисуване и е на една от фасадите на Медицинския център

Графити артист преобразява автобусна спирка и фасадата на Медицинския център в Генерал Тошево

Тази седмица в град Генерал Тошево тече третото издание на пленера на уличното изкуство „Графити“ `23.




В първите дни от пленера, графити артистът започна работа по автобусната спирка, която се намира на главната улица „Димитър Благоев“, точно срещу супермаркет „Астра“. Спирката е красиво изрисувана със житни класове и слънчогледи от двете страни. На влизане в града от Добрич, се чете надписът „Добре дошли в Генерал Тошево“ на фона на златисти житни класове, а в обратна посока жителите и гостите на града могат да видят картина със слънчогледи, от която авторът пожелава „Приятен път".

Вторият обект, върху който художникът твори е фасадата на Медицинския център в града, разположена от страната към главната улица „3-ти март“.

Идеята на пленера е да се подобри градската среда на Генерал Тошево, като се облагородят и социализират някои по-неглижирани нейни части чрез съвременни и нестандартни форми на графичното изкуство, съобразени с околната среда, природните дадености и културните традиции на общината. По този начин се стимулират творческите търсения на младите творци от региона, чрез възможност за активна творческа работа, която да популяризира община Генерал Тошево като място с атрактивна градска среда, богато културно-историческо наследство и възможности за бъдещо развитие.