Призови отличия за певците на Студио „ЗОНЕЛИ“ от музикалния конкурс “Art Stars - Звезди на изкуството“

През изминалия уикенд във Варна се проведе Международния музикален конкурс “Art Stars - Звезди на изкуството“2023 - Категория „Поп пеене“

Призови отличия за певците на Студио „ЗОНЕЛИ“ от музикалния конкурс “Art Stars - Звезди на изкуството“

Във форума взеха участие млади изпълнители от Студио за вокално обучение „ЗОНЕЛИ“ - Добрич. Възпитаниците на вокалния педагог Елена Карабельова успяха да грабнат девет призови отличия в конкуренция с деца от цялата страна.




При най-малките в първа възрастова група за място в тройката се пребориха: Магдалена Димитрова - с две втори места в Номинациите „Песен на роден език“ и „Детска песен“, Никол Михайлова - с втора награда в Номинация „Поп песен“ и трета в Номинация „Песен на роден език“, Симона Тодорова - с втора награда в Номинация „Рок песен“ и трета в Номинация „Песен от филм или мюзикъл“. Симонка бе удостоена и с още две специални награди - „Наградата на детското жури“ и „Награда за ярко артистично присъствие“.

Във втора възрастова група представител на Студио „Зонели“ бе Ивайла Михайлова, която се пребори за първото място в Номинация „Песен от филм или мюзикъл“. Тя стана носител и на втора награда в Номинация „Поп песен“.

В трета възрастова група Петя Минчева бе отличена с трета награда в Номинация „Песен на роден език“.

Професионалното жури, оценяващо изпълненията на участниците, бе с председател Хайгашод Агасян - композитор и членове: Нелко Коларов – композитор, Доротея Бальовска – музикален Директор на Международния конкурс "Речни ноти".

Конкурсът в Категория „Поп пеене“ се проведе в НЧ „Отец Паисий“ 1934 - Варна.

Организатори на събитието са Фондация „Звезди на изкуството” и Inner Wheel-България.

Директор на Международния музикален конкурс “Art Stars - Звезди на изкуството“ е г-жа Мила Маврова.