Йорданка Костадинова е новият областен управител на Добрич? /обновена/

Шестима областни управители и техни заместници ще назначи днес правителството. Те ще застанат начело на София, Пловдив, Плевен, Ловеч, Добрич и Силистра, съобщи в началото на днешното заседание на ВС премиерът Николай Денков

Йорданка Костадинова е новият областен управител на Добрич? /обновена/

От свои източници Добрич онлайн научи, че бившият депутат от ПП Йорданка Костадинова е изборът на двете парламентарни групи, участващи в управлението на страната- ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Нейн заместник пък ще бъде Красимир Николов от ГЕРБ.




Йорданка Костадинова е  магистър по „Здравен мениджмънт и медико-социални грижи“ в Медицински университет Варна. Завършила е „Фармация“ в Медицинския колеж към МУ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ във Варна. След това учи здравен мениджмънт в Стопанската академия „Димитър А. Ценов“ в Свищов. Има над 13-годишен опит като фармацевт.

Костадинова беше депутат в 47-ото и 48-ото НС. На последните парламентарни избори беше втора в листата на ПП-ДБ.

Красимир Николов е общински лидер на ГЕРБ, депутат  в 45-ото Народно събрание и бивш зам.-областен управител на Добрич.

 

Министерският съвет назначи първите шестима областни управители. Те ще отговарят за София град, Пловдив, Ловеч, Плевен, Добрич и Силистра. Новите представители на държавата в тези региони са избрани с консенсус между двете парламентарни групи, които подкрепят правителството, обяви премиерът акад. Николай Денков преди началото на правителственото заседание. Има съгласие и за съответните заместници, които ще бъдат назначени в тези екипи, се казва в съобщение на правителствената пресслужба. За областен управител на Добрич е назначена Йорданка Костадинова.