Полицията задържа трима пияни или дрогирани шофьори в областта

Лицата са задържани за срок от 24 часа

Полицията задържа трима пияни или дрогирани шофьори в областта

На 13 юли автопатрул на Първо РУ Добрич извършва проверка на лек автомобил „Фиат Пунто“ с 37-годишен водач. Полицията установява, че шофьорът управлява МПС след употреба на наркотични вещества - канабис. Мъжът е задържан за 24 часа. Образувано е бързо производство.




На същия ден в град Шабла автопатрул на РУ Каварна при проверка на лек автомобил „Мерцедес“ с 45-годишен водач и двама пътника, установява, че шофьорът е под влиянието на метаамфетамин. Извършена е проверка и на автомобила, където е намерено бяло кристално вещество – амфетамин, с тегло 0,94 грама. Единият от пътниците предава вещество, реагиращо на амфетамин, тежащо 1,75 грама. Случаят е докладван на Окръжна прокуратура Добрич. Един човек е привлечен като обвиняем и е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

Днес автопатрул на Второ РУ Добрич при извършена проверка на лек автомобил „Опел Астра“ с 31-годишен водач, установява, че шофьорът е с 1,51 промила алкохол в кръвта си. Той е задържан за 24 часа. Образувано е бързо производство.