Концерт на Мартин Пантелеев и струнен квартет „Добрич“ днес в парка

На 18 юли от 18:30 часа в парка пред Розариума концерт на световноизвестния цигулар, диригент и композитор Мартин Пантелеев и струнен квартет „Добрич“

Концерт на Мартин Пантелеев и струнен квартет „Добрич“ днес в парка

В програмата: Пахелбел, Моцарт, Вивалди, Дворжак, Чайковски, Масне, Шостакович, Брамс




Мартин Пантелеев е роден в София през 1976 г. и израснал в музикална фамилия. Получава първите си уроци по цигулка на 4-годишна възраст в класа на Ангелина Атанасова в НМУ „Любомир Пипков” в София. Талантът му веднага е оценен от проф. Влади Симеонов, който го кани за концертмайстор на Филхармония „Пионер”. С нея изнася първите си концерти в страната и в чужбина. Музикантът обикаля света с музиката си е носител на редица награди.

Струнен квартет „Добрич“ е в състав Ирина Олшанска - цигулка, Ивелина Калчева - цигулка, Веселина Зайранова - виола и Олена Мошинска – виолончело. Историята на този квартет крие зад себе си богатите професионални биографии на четири прекрасни дами, които обединяват не само красотата, а и любовта си към музиката. Дебютът им като квартет е през 2019 г. в Нимфеума по покана на архитектурен комплекс „Двореца“ в Балчик.

 

Входът е свободен.