30 ученици от ПГ по земеделие „Т.Рачински“ на практика във ферми в Италия

ПГ по земеделие "Т.Рачински"-Генерал Тошево провежда мобилност в Италия за 30 ученици, организирана от IFOM в сътрудничество с екипа на Център за развитие и подкрепа на бизнеса

30 ученици от ПГ по земеделие „Т.Рачински“ на практика във ферми в Италия

Практиката се провежда в реална работна среда и включва разнообразни теми, като запознаване от първа ръка с ежедневието на италианските фермери и основните принципи и методи на биоземеделието, как фермите се адаптират към глобалните промени, как се осъществява борбата с плевелите и вредителите по екологичен начин.





 

Учениците ще посетят фамилна фабрика за производство на оцет балсамико от топ качество, утвърден производител на прочутото Пармиджано-Реджано, Аграрния институт Занели, където ще се запознаят с технологията за производство на органичен фураж и превенцията на заболяванията сред животните.

Ще използват пълноценно свободното си време, за да се запознаят с красотата на две топ туристически дестинации на Италия – Венеция и Милано.


Новото Еразъм приключение за възпитаниците на училището има за цел да подобри техните умения по професията, езикови и интеркултурни компетенции.