Задържани са 10 души с наркотици за последните 3 дни

За последните няколко дни в областта полицията е задържала общо 10 души за притежание на наркотици

Задържани са 10 души с наркотици за последните 3 дни

На 21 юли, около 11:30 часа, в хода на специализирана полицейска операция е проверен частен имот по ул. „Трепетлика“ в град Добрич. В хода на проверката в имота са установени две жени на 45 и 24 години, известни на МВР. При последвалите оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия са установени бяло вещество с тегло 1 грам, реагиращо на метаамфетамин и суха тревна маса с общо тегло 9 грама, реагираща на канабис. Двете жени са задържани за срок от 24 часа. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата. По случая е образувано досъдебно производство.




Половин час по-късно в Добрич е извършена проверка на 30-годишна жена. В хода на проверката са установени суха тревна маса с тегло 1,37 грама, реагираща на канабис и бяло вещество с тегло 0,28 грама, реагиращо на амфетамин. Задържана за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На същия ден, около 17:00 часа, в град Генерал Тошево е спрян за проверка лек автомобил „Опел“. В хода на проверката в пътник в колата - мъж на 28 години, са установени 10 броя розови хапчета, реагиращи на метаамфетамин и суха тревна маса с тегло 1 грам, реагираща на канабис. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 21 юли, около 19:50 часа, в хода на специализирана полицейска операция в Стожер е извършена проверка на частен имот, обитаван от 19-годишен мъж. В хода на проверката е установена суха тревна маса с общо тегло 11,68 грама, реагираща на канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани двама мъже на 19 и 30 години. Образувано е бързо полицейско производство.

В ранните часове на 22 юли, около 02:00 часа, в Добрич е извършена проверка на 28-годишен мъж. В хода на проверката е установено бяло прахообразно вещество с тегло 0,29 грама, реагиращо на метаамфетамин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 23 юли, около 14:30 часа, по пътя Добрич посока село Долина е спрян за проверка лек автомобил „Ситроен“, управляван от 67-годишен мъж. В хода на проверката в МПС са установени три полиетиленови плика с бяло вещество с общо тегло 0,94 грама, реагиращо на амфетамин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 23 юли, около 22:50 часа, в Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 28-годишен мъж и пътник на 32 години. В хода на проверката пътника в колата предава бяло вещество с тегло 0,30 грама, реагиращо на кокаин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 24 юли, около 03:00 часа, в Добрич е извършена проверка на 37-годишен мъж. В хода на проверката е установено кристално вещество с тегло 0,64 грама, реагиращо на амфетамин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.