Промяна в част от транспортната схема приеха общинските съветници на Добрич

Промените са съобразени с предложенията на гражданите, подчерта пред съветниците вносителят на докладната зам.-кметът Росица Йорданова

Промяна в част от транспортната схема приеха общинските съветници на Добрич

Линия № 4А Депо – жк. „Добротица“ ще се движи не само в почивните дни, както беше досега, но и в делничните дни.




Линия № 10 кв. „Рилци“ – жк. „Добротица“ – промяната е свързана с разкриване на нова автобусна спирка СУ „Климент Охридски“ и преместване на спирка „Кауфланд“ от кръстовището на бул. „Русия“ с ул. „Арда“ към кръстовището на бул. „Русия“ с ул. „Тунджа“ в посока жк. „Добротица“ - кв. „Рилци“;

Разкрива се нова линия № 10А кв. „Рилци“ – жк. „Балик“.

По време на общественото обсъждане са направени две предложения от страна на гражданите. Едното за промяна на часа тръгване от кв. Рилци не се приема от администрацията, а другото, което касае разкриване на нови спирки  по линията на автобуси 10 и 10А, ще бъдат съгласувани с КАТ и ще бъдат разгледани при следващата промяна.

Промените ще се осъществят след влизане в сила на Решението на Общински съвет – след одобрение от Областен управител гр. Добрич. За реалното изпълнение на промените гражданите ще бъдат уведомени своевременно. 

От администрацията уточняват, че предстои да се направят промени по направления и разработят подробни маршрутни разписания по автобусни линии: №1, №2, №5, №6, №7, №9 и №12, които комисията да разгледа и утвърди на следващо заседание. След което същите ще бъдат публикувани за публично обсъждане и предложени на съветниците за гласуване. Следващата сесия на ОС е на 19 септември.