След сигнал на Ивайло Мирчев „Български ВиК Холдинг“ ще проверява ВиК Добрич

Причината е в честите сигнали за нарушено водоподаване в цялата област Добрич

След сигнал на Ивайло Мирчев „Български ВиК Холдинг“ ще проверява ВиК Добрич

“Български ВиК Холдинг” ще извърши проверка на дружеството “ВиК Добрич” заради проблеми във водоснабдяването на населени места в областта. Това става ясно от отговор на министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков на зададен парламентарен въпрос от Ивайло Мирчев, народен представител от “Продължаваме промяната - Демократична България”.




Министър Цеков обещава още, че ако след проверката бъдат установени системни проблеми, заедно с ръководството на “ВиК Добрич” ще вземат мерки за подобряване на неговите функции.

Проблемът с водоснабдяването в Добричка област е от години, а жителите не спират да подават сигнали, но без резултат. По техни твърдения водата се спира системно за по няколко дни без никаква видима причина или авария.

Като най-често срещани проблеми при водоснабдяването от МРРБ посочват ниското налягане във водоснабдителната система, старата и амортизирана водопроводна мрежа, аварии върху инфраструктурата вследствие на преминаване на тежка селскостопанска механизация, намаляването на наличните водни ресурси във водоизточниците през активния летен сезон и неправомерното ползване на водни количества от пожарните хидранти.