Над 400 000 кв.м сухи треви и две постройки са изгорели през вчерашния ден в област Добрич

На 16 сигнала за пожари са се отзовали екипите на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“, шест от тях са горели едновременно. Няма пострадали хора

Над 400 000 кв.м сухи треви и две постройки са изгорели през вчерашния ден в област Добрич

Изключително натоварен за пожарните служби в област Добрич е бил вчерашният ден. При някои от инцидентите е имало опасност и за навлизане на огъня в населени места. Шест от пожарите са горели едновременно, посочи директорът на Пожарната безопасност комисар Дарин Димитров. Те са били в по три села в общините Шабла и Каварна. В село Езерец са изгорели 350 000 кв.м суха тревна растителност, в Граничар – 1 000 кв.м, в Белгун – 1 500 кв.м, в Сливенци 2 000 кв.м, в село Септемврийци са изгорели 50 000 кв.м суха тревна растителност и 100 бали фураж, фургон и постройка, гуми за ремарке и трактор, както и 20 кв. м. покривна конструкция, в с. Черноморци – 15 000 кв.м тревна растителност, 16 бали фураж, фургон и постройка. В ограничаването и гасенето на тези пожари са се включили всички налични автомобили и екипи без тези в Албена, Тервел и Крушари. Помощ пожарникарите са получили и от земеделски стопани със селскостопанска техника.




Пожар, вероятно възникнал от късо съединение, е бушувал и в къща в село Зограф, община Генерал Тошево. Там изгорели са покривна конструкция, техника и мебели. Огън от незагасена свещ е възникнал и в масажно студио в гр. Добрич.

Комисар Дарин Димитров призова за повече внимание от страна на гражданите, тъй като повечето от пожарите са възникнали вследствие на човешка небрежност.