„Джаз на село“ този уикенд в Камен бряг

На 29-ти и 30-ти юли, събота и неделя в центъра на с. Камен бряг ще се проведе деветото издание на „Джаз на село“. Фестивалните вечери започват в 19:30ч.

 „Джаз на село“  този уикенд в Камен бряг

В първата вечер, на 29-ти юли, ще видите и чуете популярният и атрактивен саксофонист Милен Стойков, по-известен в музикалните среди като Майк Сакс.




След него на сцената излиза Кристина Жечкова - млада певица, станала популярно име, като един от големите гласове на ТВ предаването „Гласът на България“. В 21:00ч. на сцената се качват големите Del Padre, група открояваща се със своето собствено оригинално звучене и автентичен стил.

Във втората вечер на фестивала жителите и гостите на с. Камен бряг ще могат да се насладят на една музикална джаз приказка, представена от Биг Бенд Пловдив - една емблематична формация от Пловдив, създадена през далечната 2000 година с диригент Николай Гешев. На сцената ще посрещнем и Иван Гърбачев Трио - музикално трио, представящо красив джаз, поднесен с вкус от нежния глас на вокала им Милена Костова.

Съпътстващо събитие е откриването на астрономическата обсерватория, която е разположена в  двора на кметството, реализирана по проект на Исторически музей със съдействието на Община Каварна.