Изтича срокът за подаване на предложения за конкурса „Аз за моята община: един проблем – едно решение“

Националният младежки конкурс „Аз за моята община: един проблем – едно решение“ е иницатива на Национлното срдужение на общините. Срокът за изпращане на предложения е края на юли

Изтича срокът за подаване на предложения за конкурса  „Аз за моята община: един проблем – едно решение“

В края на месец май НСОРБ се обърна онази част от нашето общество, която, поради различни фактори, остава дистанцирана от този процес – младите хора. С обявяването на Национален младежки конкурс „Аз за моята община: един проблем – едно решение“ Сдружението предизвика младежите до 29 години да предложат своя идея за решение на избран конкретен проблем, свързан с промяна на средата в техните населени места. Целта на инициативата е насочване на вниманието към проблемите на местните общности и запознаване с правомощията и отговорностите на местната власт.




„Станете част от решението!“ беше апелът на НСОРБ към потенциалните кандидати, които освен парични награди, ще получат и менторска подкрепа от Сдружението, за да извървят дългия път до практическото осъществяване на всяко добро намерение.

Предстои втори етап от Национален младежки конкурс „Аз за моята община: един проблем – едно решение“. Информация за него ще бъде публикувана  своевременно на сайта на НСОРБ.