Потвърдиха ареста на добричлия, обвиняем за убийство

Окръжен съд – Добрич, отказа да измени наложената на 41-годишния Тихомир К. С. от Добрич, мярка за неотклонение задържане под стража.

Потвърдиха ареста на добричлия, обвиняем за убийство

Той е разследван по обвинение за това, че на 28.07.2010 г. в местността „Бивака” в землището на село Одърци, в условията на опасен рецидив, умишлено е умъртвил 32-годишен добричлия.

Тихомир моли да бъде изменена в домашен арест, взетата спрямо него на 24.10.2011 г. от Окръжен съд – Добрич, мярка за неотклонение задържане под стража. Той каза, че не е извършил подобно престъпление.

Съдът прие, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че той е евентуалният извършител на деянието, за което е привлечен да отговаря.



Окръжен съд – Добрич, установи, че в досъдебното производство липсват доказателства, за отпадане или промяна на обстоятелства, взети под внимание при налагане на първоначалната мярка за неотклонение.

С тези аргументи съдебният състав остави без уважение молбата на Тихомир.

Определението на Окръжен съд – Добрич, подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Варна.

Тихомир има средно образование, не е семеен. Осъждан е 9 пъти и ефективно е търпял наказания лишаване от свобода. Той бе издирен с Европейска заповед за арест в Гърция и предаден от гръцките власти.