БСП издига Соня Георгиева за втори мандат за кмет на община Добричка

Новината съобщи Борислав Гуцанов в профила си във Фейсбук. Гуцанов е организационен секретар на БСП и е присъствал на конференцията на БСП в Добричка община

БСП издига Соня Георгиева за втори мандат за кмет на община Добричка

Гуцанов посочва, че на конференцията  от 154 делегати са присъствали  143-ма и всички те са застанали  зад кандидатурата на Соня Георгиева, която да бъде издигната за втори пореден мандат за кмет на общината. Тя се е доказала като успешен кмет и надеждите и очакванията на социалистите са да спечели мястото още на първи тур.“, пише Гуцанов.




Конференцията подреди и утвърди и листата с общинските съветници, а впоследствие одобри и кандидатите за кметове в малките населени места в областта, допълва още той.

Председателят на БСП в региона - Живко Желев е номиниран отново за кмет на село Паскалево -  за седми пореден пътА за кмет на село Царевец за 11 път е била утвърдена  Маргарита Стоянова, която според социалистите е най-дълго управлявалия  кмет в България.

В поста си Гуцанов пише още:  “Когато БСП има подобна силна и активна организация, тя си поставя високи цели - спечелването на кметските позиции още на първи тур. И откъсването на все повече населени места от феодалния модел, който ГЕРБ и ДПС налагат в цялата страна”, заявих   пред препълнената зала. И допълних, че нашата мисия е да предпазим страната ни от въвличане във военен конфликт, което на практика се случва при четворната коалиция на ГЕРБ, ПП - ДБ и ДПС. Които, на всичкото отгоре, извършват национално предателство, разпродавайки и раздавайки имуществото на армията ни, за да подпомогнат Украйна.

На финала призовах всички социалисти следващата седмица да се видим на Бузлуджа. Освен че ще отпразнуваме 132-та годишнина на нашата партия, ще дадем старт и на кампанията за местните избори на БСП. Кампания, в която ще се борим за победа!“

На конференцията е присъствала и Мая Димитрова, депутат от БСП от Добрички район.


 

През миналата седмица общинската организация на БСП в Генерал Тошево пък  реши Валентин Димитров да бъде кандидатът на партията  за кмет на Общината  на предстоящите местни избори.