Цонка Велкова ще бъде председател на ОИК-Добрич за предстоящия местен вот

Партиите се разбраха за състава на комисията

Цонка Велкова  ще бъде председател на ОИК-Добрич за предстоящия местен вот

Цонка Велкова, предложена от Коалиция ГЕРБ-СДС, ще бъде председател на ОИК-Добрич за предстоящите местни избори. Тя бе председател на комисията и на предишните избори преди 4 години, както и председател на РИК за последните няколко парламентарни вота.




На проведените  консултации в Община Добрич, представителите на политическите партии  единодушно подкрепиха предложението на коалиция „БСП за България“, общинската избирателна комисия да включва: един председател, четирима заместник-председатели, един секретар и петима членове, по този начин всички парламентарно представени партии и коалиции ще имат ръководна позиция в ОИК, като четири от тях и членове. Направени бяха следните поименни предложения:

за коалиция „ГЕРБ-СДС“ – председател Цонка Велкова и членове Александрина Желязкова и Димчо Илиев,

за коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ - зам.- председател Даниела Денчева и членове Дарина Колева и Косена Костова,

за партия „Възраждане“ – зам.- председател Женя Димитрова и член Цонка Енчева,

за партия „ДПС” – зам.- председател Семра Назиф- Рюстем;

за коалиция „БСП за България” – зам.- председател Калина Даскалова;

за партия „Има такъв народ“ – зам. председател Красимир Милков.

На консултациите партиите и коалициите постигнаха съгласие, относно разпределението на състава на общинската избирателна комисия. След изготвяне на протокола от консултациите и изпращането му в ЦИК на база направените предложения, от там следва да назначат ОИК- Добрич.