На „Виа Понтика” днес в Балчик – театрално ателие, музикална приказка и студентско кино

С театрално ателие в 14:00 часа започват фестивалните прояви на "Виа Понтика" днес

На „Виа Понтика” днес в Балчик – театрално ателие, музикална приказка и студентско кино

Импровизациите на студенти от Нов български университет отново ще се проведат днес в уютните открити пространства в Двореца в Балчик. Практическото обучение в театралното импровизационно ателие „Аз и огледалото” се води от Николай Младенов. В него участват студенти от специалност „Театър актьорско изкуство” в Нов български университет Антон Новаков, Георги Радков, Ивона Костадинова, Йоан Матев, Кристина Георгиева, Мария Вълева, Павел Великов и Симона Славилова. Творческият процес е достъпен и може да бъде наблюдаван от посетителите в Двореца. 




 „На крилете на песента” – една музикална приказка за любопитните деца, ще представят тази вечер Нона Кръстникова – сопран, и пианистката Мария Русева – Дуо „Колаж”, в културния център „Мелницата”. Началният час на  детския спектакъл, в който ще бъде представена новата авторска книга на Дуо „Колаж”, е 17.00.


Предпоследният ден на младежкия форум „Виа Понтика” 2023 ще завърши с финалната трета прожекция на филми от осемнадесетото издание на CILECT PRIZE 2023. Представянето на лентите късометражно кино е предвидено за 20:00 ч. и отново ще се проведе в Учебния център по изкуствата - ДКИ КЦ “Двореца“.