Възстановява се движението на тежкотоварни автомобили над 10 тона

От 14 часа днес (събота) се възстановява движението на тежкотоварните автомобили над 10 тона и в областите Добрич, Варна, Бургас и Силистра.

Възстановява се движението на тежкотоварни автомобили над 10 тона

При необходимост и по преценка на директорите на съответното областно пътно управление и съгласувано със съответната областна дирекция на МВР ще бъдат въвеждани временни организации на движението, съобщават от Агенция "Пътна Инфраструктура".


 

Поради ниските температури и опасността от заледяване на пътната настилка в някои участъци Агенция „Пътна инфраструктура” призовава шофьорите, на които им предстои пътуване да тръгват на път с автомобили, оборудвани за зимни условия, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи.

Всичките 27 областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим за поддържане на републиканската пътна мрежа.

Гражданите могат да получават информация за зимното поддържане на републиканската пътна мрежа от интернет страницата на Агенция „Пътна инфраструктура” - www.api.government.bg, както и на горещия телефон 0700 130 20. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.