Мъж открадна зарядно, външна батерия и каравана в Добрич

Мъжът е откраднал караваната, зарядното и батерията от три различни локации в Добрич

Мъж открадна зарядно, външна батерия и каравана в Добрич

На 15 септември около 20:00 часа на телефон 112 в оперативна дежурна част на ОД на МВР Добрич е получено съобщение от 28-годишна жена, затова че неизвестен извършител е извършил кражба на каравана, паркирана на обособен неохраняем паркинг в град Добрич. Извършени са процесуално-следствени действия и е образувано досъдебно производство. 




На следващия ден около 13:30 часа в полицията е получено съобщение от 30-годишен мъж, управител на магазин в град Добрич за извършена кражба на зарядно устройство. На същия ден в Първо РУ Добрич е постъпил втори сигнал от управител на друг магазин в съседство за извършена кражба на външна батерия.

След проведени оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия е установен извършителят на деянието – 49-годишен мъж от град Добрич, известен на МВР. Образувано е досъдебно производство срещу извършителя.

В хода на проведените процесуално-следствени действия на адреса на извършителя е установена и иззета караваната, открадната деня преди това.