Районната прокуратура в Добрич отказа да образува досъдебно производство за побой над дете, нанесен от служител на МВР

Според наблюдаващия прокурор няма данни за извършени престъпления от общ характер

Районната прокуратура в Добрич отказа да образува досъдебно производство за побой над дете, нанесен от служител на МВР

Припомняме, че за инцидента разказаха пострадалото момче, както и баща му пред Добрич онлайн. Разказът им може да прочетете тук



По думите на Юнжел Рашидов на 5 август в с. Коларци,  синът му заедно с други деца ритали топка на улицата. По време на играта, топката удря друго дете по ръката. 15-годишният син на Рашидов пита малчугана дали има нужда от нещо, но детето се разплакало и си тръгнало. Малко след това баща му, който по думите на Рашидов е полицай, нанася побой над 15-годишния му син. Затова и потърпевшите подават жалба в Прокуратурата.

След разглеждане на материалите обаче наблюдаващият прокурор отказва да образува досъдебно производство, той като  според него няма данни за извършено престъпление от обощ характер. Прокурорът обаче счита, че евентуално има извършено престъпление от общ характер-за обида и нанесена лека телесна повреда, които се преследват от частен характер-тъжба от пострадалото лице.

От Полицията казаха за Добрич онлайн, че назначената вътрешна проверка по случая все още не е приключила. Очаква се това да стане до средата на октомври.