Изразителна победа за Добруджа срещу Дунав Русе

Добруджа - Дунав Русе 3:0. Голмайстори: 1:0 Преслав Йорданов /32-а/, 2:0 Славчо Шоколаров /55-а/, 3:0 Димитър Пиргов /63-а/

Изразителна победа за Добруджа срещу Дунав Русе

Добруджа победи с 3:0 отбора на Дунав Русе, в мач от 13-ия кръг на Втора футболна лига и във временното класиране е с 22 точки.



През първото полувреме топката се разиграваше основно в половината на гостите. Добруджа наложи спокойно темпо и диктуваше играта на терена. На два пъти Янчо Андреев се размина с точно попадение, но ударите му преминаха покрай гредата на вратата на Дунав. След поредна атака на Добруджа, в 32-ата минута Преслав Йорданов получи точен пас и откри резултата в полза на Добруджа.

Второто полувреме започна със силна игра в нападение за Добруджа. След атака в 49-та минута, Стефан Трайков излезе сам пред вратаря на Дунав, само късметът му попречи да се разпише сред голмайсторите. 6 минути по-късно пред вратата на Дунав стана меле, топката попадна при Славчо Шоколаров, който директно я вкара в мрежата за 2:0. Последва самостоятелен рейд на младия Стефан Трайков, който преодоля четирима от играчите на Дунав, шутира към вратаря, но Дамян Дамянов спаси. В 63-ата минута, след центриране, Димитър Пиргов прониза мрежата на противника и увеличи на 3:0. В 87-ата минута след добро центриране на Янчо Андреев, топката попадна на главата на Емануил Манев, но ударът му мина на сантиметри край гредата.