Христо Мутафчиев ще играе благотворително за лечението на Станислава Петрова от Добрич

На 16 октомври от 19.00 часа на сцената на ДТ „Йордан Йовков“ постановката „Църква за вълци“ ще се играе изцяло благотворително за набирането на средства за лечението на Сиси

Христо Мутафчиев ще играе благотворително за лечението на Станислава Петрова от Добрич

Станислава Петрова претърпява тежък пътен инцидент в края на 2019-та година. При удара е пречупен гръбначният й стълб, но гръбначният мозък не е прекъснат. Младата жена остава обездвижена от кръста надолу и борбата й отново да проходи не е спирала вече четири години. Провежда поредица от рехабилитации тук и в София, резултати има, но те все още не са такива, че да може да се движи без помощта на инвалидната количка.
Клиника в Турция предлага вливане на стволови клетки и рехабилитация и дава големи гаранции за успеха на лечението, но за целта са необходими около 110 000 лв. Затова и приятелите на Станислава Петрова организират благотворителен бал тази седмица на 13 октомври. В нейната кауза се включи и големият български актьор Христо Мутафчиев, който в края на представлението си миналата седмица от сцената на театъра в Добрич обяви, че ще играе отново, но този път напълно благотворително, като събраната сума от билети ще бъде предоставена за лечението на младата жена от Добрич. 
Събраната до този момент сума за лечението на Станислава Петрова е 42 000 лв. Желаещите да помогнат могат да го направят и на дарителската сметка в ОББ.