На 14 октомври изтича срокът за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес

На същия ден изтича и срокът за подаване на заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия

На 14 октомври изтича срокът за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес

Община Добрич напомня, че на 14 октомври изтичат сроковете за прием на заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия и за подаване на заявление за гласуване по настоящ адрес в Изборите за общински съветници и за кмет на Община град Добрич на 29 октомври 2023г.



Общинска администрация при Община град Добрич осигурява дежурство в събота на 14 октомври 2023 г., от 8.30 до 17.30 ч. в сградата на дирекция ГРОН, ул. „Любен Каравелов” № 6, гр. Добрич за подаване на заявленията, достъпни и на този линк.

Заявлението се подава от избирател, който има адресна регистрация по постоянен и настоящ адрес в различни населени места на територията на Република България и желае да гласува по настоящ адрес не по-късно от 14 дни преди изборния ден, до кмета на общината. След, което се включва в избирателния списък по настоящия му адрес и се заличава от избирателния списък по постоянен адрес. Условие за вписване на избирателя в избирателен списък по настоящ адрес е регистрацията на настоящия адрес в съответното населено място да е извършена към дата 6 месеца преди датата на произвеждане на изборите – 28 април 2023г.

Начини за подаване на заявление:

Община град Добрич, Център за услуги и информация, гише "Деловодство" , ул. „България” №12, 9300 гр. Добрич;

Община град Добрич, дирекция ГРОН, ул. „Любен Каравелов” №6, 9300 гр. Добрич;

е-адрес: dobrich@dobrich.bg

- чрез електронно заявление през страницата на ГД „ГРАО“ в МРРБ

- чрез електронно заявление през страницата на Министерство на електронното управление (публикувани 6 услуги, свързани с предстоящите избори)

Срок за подаване: 14.10.2023 г. (събота).