Създаването на паркинги за автомобили, кемпери и каравани до плажовете на Дуранкулак е обсъдено днес в РИОСВ

Срещата в Екоинспекцията във Варна е била по повод нуждата от регламентиран достъп до плажовете на най-северната точка от Българското Черноморие - Дуранкулак

Създаването на паркинги за автомобили, кемпери и каравани до плажовете на Дуранкулак е обсъдено днес в РИОСВ

В срещата участие са взели зам.-областният управител на Добрич Живко Желязков, представител на Министерството на туризма, на Държавното ловно стопанство-Балчик, на полицейското управление в Каварна, на Пожарната в Шабла, на Центъра за спешна медицинска помощ, както и представител на Община Шабла.



Директорът на РИОСВ е представил постъпилото в Инспекцията предложение на изпълнителния директор на Българското училище по политика „Димитър Паница“, като участниците в срещата след коментари са взели решение да се създадат на подходящо място и достатъчно отстояние с оглед опазване на природата  паркинги, където да бъдат спирани автомобили, кемпери и каравани. Обсъдено е и от местата за паркиране до плажа да бъдат направени подходящи подходи. 
Проектът на решение ще бъде изпратен до компетентните дирекции в министерствата за съгласуване, заяви изпълняващият длъжността Областен управител Ж. Желязков и допълни, че целта е да се постигне баланс между желанието на хората да плажуват и необходимостта да се пазят дюните и природата.