Прокуратурата с обвинения за средна телесна повреда и закана с убийство срещу Илтер Асанов – Шалтера

Мъжът беше задържан вчера, след като сам се предаде в полицията и публикува видео в социалните мрежи, в което признава, че е намушкал съпругата си

Прокуратурата с обвинения за средна телесна повреда и закана с убийство срещу Илтер Асанов – Шалтера

Районната прокуратура в Добрич е образувала досъдебно производство по случая. Установено е, че пострадалата на 12 октомври около 16.00 часа е посетила казино в гр. Добрич. Малко по-късно там е пристигнал и обвиняемият, който е неин съпруг, но са били във фактическа раздяла. Мъжът е поискал отново да се съберат и е получил отказ, което е предизвикало и агресията му. Последвала е закана с убийство, след което мъжът е извадил макетно ножче и е нанесъл множество удари по ръката, лицето и врата на пострадалата с него. Както вече стана известно, Илтер Асанов решава сам да се предаде в полицията, задържан е във Второ РПУ, след което откаран в Първо и задържан за срок от 24 часа. 
Жената е откарана в Спешното отделение на областната болница. Там са установени множество прорезни рани, направени са й 9 шева по лицето и 2 по врата и е освободена за домашно лечение. Срещу Шалтера е повдигнато обвинение за извършване на две престъпления – закана за убийство и нанасяне на средна телесна повреда. Още днес Прокуратурата ще поиска най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.  
В клипа обвиняемият споделя, че е подавал 26 сигнала до прокуратурата, но тя е бездействала. Прокурор Даниел Илиев категорично отхвърли истинността на тези твърдения и посочи, че задържаният е подал общо 5 жалби срещу пострадалата, три от които са приключили с отказ за образуване на досъдебно производство, по една е образувано досъдебно производство за кражба, а по петата се извършва проверка. Прокурор Илиев допълни още, че в игралната зала, където се е случило нападението, е имало, както охрана, така и други посетители, но никой не се е намесил при възникването на скандала и не се е опитал да спре агресора.
Обвиняемият е осъждан многократно за причиняване на средни телесни повреди, за унищожаване и повреждане, за закани с убийство, за противозаконно притежание на огнестрелно оръжие, за подаване на фалшиви сигнали до тел. 112, за умишлен палеж, за шофиране след употреба на наркотици и други. Наскоро той е излязъл от затвора, където е излежавал двегодишна ефективна присъда.