Съдии и съдебни служители преминаха обучение в Окръжния съд в Добрич

Съдии и съдебни служители от Окръжния и Районния съд в Добрич участваха в обучение на тема „Ролята на Хартата на основните права на Европейския съюз в правната рамка на ЕС и националните правни системи“

Съдии и съдебни служители преминаха обучение  в Окръжния  съд в Добрич

Лектор бе съдия Николай Ангелов от Административен съд София - град , който се включи в събитието чрез видеоконферентна връзка.



Обучението се проведе в рамките на дейност 5 „Прилагане на иновативен модел на съдебно обучение на работното място. Изграждане на споделени учебни пространства за развитие на знания, умения и компетентности“ на проект „Съвременна учебна среда за съдии, прокурори, следователи и други представители на професионалната общност“, изпълняван от Националния институт на правосъдието с финансовата подкрепа на програма „Правосъдие“, Норвежки финансов механизъм 2014-2021. Обучението е насочено към по-добро прилагане на европейската правна рамка в контекста на основните права.

Събитието бе организирано в залата за обучения на Окръжния съд, която е едно от 13-те изградени споделени учебни пространства, посредством оборудване, осигурено по същия проект.